De druiven voor deze Chardonnay-wijn komen van percelen uit de buurt van Carcassonne. Direct na de pluk wordt de oogst gekoeld en kan het fermentatieproces traag en onder scherp toezicht van de keldermeester aanvangen.
De Lavila Chardonnay is bleek goudgeel van kleur. Hij is fris, dorstlessend met citrusfruit en toch lekker rond in de mond.
Zijn mooie balans maakt hem perfect als begeleidend glas van diverse voorgerechten, lichte bereidingen van vis, schelp- en schaaldieren. En uiteraard om zo maar, vlak voor het eten, lekker van te genieten. De wijn is in z’n jeugd op z’n best en verdient te worden gedronken binnen anderhalf jaar na de oogst.
Kaas: Geitenkaas, schapenkaas Mozzarella, Crottin de Chavignol, Munster, roombrie, Reblochon, Vacherin Mont d’Or, Abdij/Trappisten kaas, Emmentaler, Manchego, Pecorino, Port Salut
Drinken: nu - 2024