Vrijwel kleurloos, maar er is sprake van een zilvergroene schakering.
Relatief 'koele' neus terwijl de Marche toch niet bepaald een 'cool climate'-regio is. Opvallend veel citrus tonen: limoen en gekonfijte citroenschil. Subtiel floraal (jasmijnbloesem), natte rots/vuursteen en witte peper.
De smaak is zoals verwacht rins en zuiver. Door de vrij recente botteling is de wijn voorzien van een minieme hoeveelheid koolzuur. Knap gedoseerde zuurgraad, minder nadrukkelijk aanwezig dan in bijv. een Loire Sauvignon.
Hier is veel mogelijk: denk aan een eenvoudige pasta aglio e oglio of een linguine vongole. Rauwe vis (ceviche, sushi) is eveneens een zeer dankbare partner. Of een insalata caprese (met de rijpste tomaten, de beste mozzarella, verse basilicum en eersteklas olijfolie) als lunchgerecht. Vermijd room.
Drinken: nu - 2025
Serveertemperatuur: 10°