Gemaakt van 100% Viognier.
Subtiel geparfumeerde neus waarin de Viognier duidelijk een prominente rol speelt. Kenmerken van de Viognier: indrukwekkend tropisch fruit, zoals banaan en mango, en een elegant ‘bloemetje’. De structuur is zacht en zwoel, maar met voldoende frisse tonen.
Volle smaak met een groot eetlustopwekkend effect. De wijn heeft een hoger zuurgehalte dan de neus in eerste instantie doet vermoeden; dat houdt de mond mooi schoon en doet bovendien verlangen naar een volgende slok. Royaal smaakoppervlak met de nodige verfijning (mede veroorzaakt door die plezierige zuurgraad).
Heerlijk bij risotto met asperges, kreeft of in combinatie met gerechten uit de Aziatische keuken. Maar ook bij wit vlees, gevogelte, vis en pasta’s.
Kaas: Geitenkaas, schapenkaas, Mozzarella, Crottin de Chavignol, Munster, roombrie, Reblochon, Vacherin Mont d’Or, Abdij/Trappisten kaas, Emmentaler, Manchego, Pecorino, Port Salut.
Drinken: nu – 2026
Serveren: 8-10º C.