Gemaakt van 100% pecorino
Pecorino is een van die bijzondere Italiaanse druiven die bijna was uitgestorven, maar net op tijd werd herontdekt en gered. Dit is goed nieuws, want deze historische streekdruif is perfect geschikt voor het lokale klimaat. De wijngaarden liggen bij het dorpje Crecchio, ten zuidoosten van het kuststadje Pescara, aan de Adriatische zee. De wijn wordt gegist en opgevoed op roestvrij staal bij een lage temperatuur, tussen de 8 – 11 °C. De wijn rijpt ongeveer drie maanden voordat hij wordt gebotteld, wat zorgt voor een heerlijk fruitig type wijn dat geurigsappig en mooi droog is. Dit is Italiaans wit op zijn best.
Deze Pecorino heeft een heldere gele kleur met groene tinten. Het heeft een fruitig aroma met nuances van citrus, tropische vruchten, witte perzik en exotische vruchten zoals papaja. De smaak is aanhoudend en zeer fris met een licht balsamische afdronk, middelmatige zuurgraad en een goede structuur.
Culinair: Zeer goede begeleider van schelpdieren (oesters, mosselen), salades met een vers geitenkaasje en creatieve, pikante gerechten met oosterse en/of fusion-invloeden. Zeer geschikte aperitief- en terraswijn.
Kaas: Geitenkaas, schapenkaas, Mozzarella, Crottin de Chavignol, Munster, roombrie, Reblochon, Vacherin Mont d’Or, Abdij/Trappisten kaas, Emmentaler, Manchego, Pecorino, Port Salut.
Drinken: nu - 2025
Serveren: 10º C.