Languedoc nieuwe stijl. Gewoon doen!
De Syrah doet het trouwens opvallend goed in de Languedoc. Geen wonder dat de wijnmakers bij Mission Sud besloten om een blend samen te stellen van de succesvolle Cabernet Sauvignon en Syrah. De Cabernet voor deze wijn komt van hoog gelegen percelen rond Limoux en langs de Pyreneeën. De Syrah voor de Mission Sud komt van warmere percelen en geeft de uiteindelijke assemblage de zwoelfruitige bagage en romige smaak. Daarvan worden twee aparte wijnen gemaakt die uiteindelijk in een assemblage een soepele wijn opleveren: de alom geprezen Cabernet Sauvignon en Syrah.
De Cabernet zorgt hierin voor een romige en vlezige structuur met zwarte bessenaroma’s terwijl de Syrah de wijn roodfruitig en sappig maakt. Het geheel ondergaat geen houtrijping waardoor lichtere bereidingen van vlees en jonge zoute kazen moeiteloos combineren met deze wijn.
Kaas: Oude kaas, Old Amsterdam, Komijnenkaas, Goudse kaas, Parmezaanse kaas
Drinken: nu - 2026
Serveren: 16-18º C.
De Cabernet zorgt hierin voor een romige en vlezige structuur met zwarte bessenaroma’s terwijl de Syrah de wijn roodfruitig en sappig maakt. Het geheel ondergaat geen houtrijping waardoor lichtere bereidingen van vlees en jonge zoute kazen moeiteloos combineren met deze wijn.
Kaas: Oude kaas, Old Amsterdam, Komijnenkaas, Goudse kaas, Parmezaanse kaas
Drinken: nu - 2026
Serveren: 16-18º C.