Gemaakt van 40% Grenache , 30% Tibourenc , 20% Cinsault en 10% Carignan.
Bleke rosé kleur. Rijke neus, met rode en donkere bessen: kersen, zwarte bessen, bramen, aardbeien. Fruitig en elegant in de mond, met hints van vers rood fruit. Al met al een voor de Provence zo kenmerkende rosé: licht van kleur, rijke geur van rood zomerfruit en een fruitige, elegante en een beetje minerale smaak.
De autonome frisheid en structuur maken Villa Esterelle zeer geschikt als lunch- en dinerwijn: geroosterde groenten (aubergine, courgette), knapperige salades en grote gambas of langoustines van de grill.
Kaas: Geitenkaas, schapenkaas, Mozzarella, Crottin de Chavignol, Munster, roombrie, Reblochon, Vacherin Mont d’Or, Abdij/Trappisten kaas, Emmentaler, Manchego, Pecorino, Port Salut
Drinken: nu - 2025
Serveren: 10º C.