Gemaakt van Grenache, Carignan, Cinsault en Syrah. Vitaal, fraai gevuld zwartrood met nauwelijks ontwikkeling. Prima kleur.
Vineuze en vruchtenrijke expressie met verleidelijke aroma’s van zwarte pruimen, tonkaboon, grafiet en zwarte chocolade. Door deze verfijning en complexiteit onderscheidt de wijn zich van de doorgaans aardse en sterk mediterraans gekruide Corbières.
Rijke, traag vloeiende materie met aantrekkelijke contrasten. De textuur is van fluweel, de concentratie zorgt voor een zoete weelde en de prachtige en zeker niet kinderachtige wijnzuren voor het juiste tegenspel. Hierdoor bezit de wijn, naast weelde en warmte de zo gezochte frisheid. Een zeer groot smaakoppervlak, de beschaafd krachtige tannines en de forse lengte maken niet alleen het beeld, maar ook het genoegen compleet.
Krachtige, contrastrijke eet wijn die aan tafel dankzij krachtig tegenspel voortreffelijk tot uitdrukking zal komen. Lamsvlees gegaard met de kruiden van de lokale “garrigues”: tijm, marjolein en rozemarijn. Stoofgerechten van groenten en vlees waarbij de rode wijn zorgt voor smaak en kleur. Een ambachtelijke bereide “cassoulet”. Overigens zal vrijwel al het rode vlees, mits gerijpt en geaderd een prima combinatie vormen.
Kaas: Harde kazen, Oude kaas, Old Amsterdam, Komijnenkaas, Goudse kaas, Parmezaanse kaas.
Drinken: nu - 2027
Serveren: 18º C.