Gemaakt van 100% Tempranillo
Donker, diep paars rood met een hoge Kleurintensiteit. In de neus gul en aromatisch. Hele fijne expressie van de Tempranillo druif. Heerlijke geuren van bosbessen, karamel, cederhout, muntdrop en donkere kersen. Licht rokerig van de houtrijping. Na een tijd contact met zuurstof zijn de geuren wat meer in balans en expressiever. De smaak is ten opzichte van de geur zacht en soepel. Rijpe tannine geven een licht mond drogend gevoel. Voor een jonge Ribera zeer plezierig.
Echt een wijn om op zichzelf van te genieten maar ook een uitzonderlijk verfijnde dinerwijn als begeleider van subtiele hoofdgerechten, zoals kalfszwezerik, kalfsnier, kalfschouder en delicate wildgerechten (konijn, patrijs). Maar ook verrukkelijk bij lam, steak of geroosterd vlees. Pasta met wilde bospaddenstoelen of gerechten met truffel.
Oude kaas, Old Amsterdam, Komijnekaas, Goudse kaas, Parmezaanse kaas
Drinken: nu - 2026
Serveren: 18º C.