U heeft zich vast wel eens afgevraagd welke wijn het beste past bij het gerecht dat u gaat eten. Moet hier rode wijn bij, of juist witte? Zoet of droog? De juiste antwoorden vinden op deze vragen draagt bij aan een geslaagd diner.
Wijn en eten passen uitstekend bij elkaar. Om u te helpen de juiste combinaties te vinden van de verschillende soorten gerechten en wijnen heeft De Wijnprins een selectie van spijs met de desbetreffende wijncombinatie gemaakt.
Wijn en spijs: Rundvlees
Bij rundvlees gerechten raden wij rode wijnen aan. De rode wijn zorgt ervoor dat de mond wat stroever en droger wordt, het rundvlees daarentegen zorgt ervoor dat de mond juist vetter en gladder wordt. Wanneer deze tegengestelde effecten samenkomen ontstaat het perfecte evenwicht. De smaak van het vlees en van de wijn komen dan extra goed tot hun recht. Wij hebben voor u een aantal wijnen geselecteerd die perfect passen bij rundvlees. Bekijk hier het gehele overzicht rode wijnen en bestel direct uw wijn.
Wijn en spijs: Lamsvlees
Ook bij lamsvlees raden wij rode wijnen aan. Net als bij rundvlees zijn de tegengestelde effecten bij samenkomst in de mond perfect in evenwicht. Om lamsvlees optimaal tot zijn recht te laten komen kunt u het beste kiezen voor elegante en complexe wijnen. Wij hebben voor u een aantal wijnen geselecteerd. Bekijk ook de overige geselecteerde wijnen en bestel uw wijn.
Wijn en spijs: Kalfsvlees
Bij kalfsvlees kunnen verschillende wijnen gedronken worden. Kalfsvlees is minder vet dan rundvlees, hierdoor kan er bij kalfsvleesgerechten zowel witte als (jonge) rode of rosé wijnen gedronken worden. Wij hebben voor u een aantal wijnen geselecteerd die passen bij kalfsvleesgerechten. Bekijk hier ook de overige wijnen die passen bij kalfsvlees.
Wijn en spijs: Vis
Bij vis raden wij witte wijnen aan. Het is niet dat rode wijn niet kan bij vis, alleen rode wijn bevat tannine. Vis is zeer eiwitrijk. Tannine en eiwit gaan niet helemaal samen. De tannine zal ook op een vervelende manier versterkt worden, waardoor het de smaak van het visgerecht helemaal kan misplaatsen. Deze witte wijnen raden wij aan voor visgerechten. Bekijk ook onze overige geselecteerde wijnen voor visgerechten.
Wijn en spijs Kaas
Bij kaas is er niet een soort wijn dat past. De verscheidenheid van kazen is zo groot dat het onmogelijk is om een soort wijn te kiezen dat past bij alle kazen. Wij maken dan ook een onderscheid in het soort kazen en welke wijnen wij daarbij aanraden.
Harde kazen
Bijvoorbeeld: Cantal, Edam, Gouda, Tomme de Savoine, Morbier en Saint-Nectaire.
Wij raden onderstaande wijnen bij harde kazen aan.
Zachte witte schimmelkazen
Bijvoorbeeld: Brie, Camembert, Coulommiers en Charource
Wij raden voor deze zachte schimmelkazen onderstaande wijnen aan.
Zachte kazen met gewassen korst
Bijvoorbeeld: Epoisses, Munster, Mont d’Or, Livarot.
De wijnen die passen bij deze kazen zijn.
Bekijk hier de overige wijnen die wij aanraden bij diverse kazen.
Contact De Wijnprins
Mocht u vragen hebben over wijn en spijs in combinatie met gerechten of heeft u andere vragen, dan helpen wij u graag! Neem contact met ons op via 020 675 4862 of via het contactformulier.